Hartman Product design & Engineering

Een jong dynamische eenmansbedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwerpen van technische tekeningen en het geven van adviezen betreffende productvormgeving, materiaalkeuze, ergonomie en productietechnieken.

Industrieel product ontwerpen,

Industrieel Product Ontwerper (IPO) richt zich op het ontwerpen van professionele- en consumentenproducten. Daarbij ligt de nadruk op het uiterlijk, gebruiksgemak, veiligheid, duurzaamheid en de maakbaarheid van een product.

meer dan 5 jaar ervaring in machine- en apparatenbouw…

Visie,

het streven naar het ontwerpen/ontwikkelen van een perfect product.

Maar wat is de definitie van een perfect product?

Een perfect product is als er rekening gehouden is met ergonomie, vormgeving, design for assembly & disassembly, de juiste overweging tot materiaalkeuze en de markthaalbaarheid van het product.

Ergonomie,

wetenschap die ernaar streeft gebruiksvoorwerpen en (werk)omstandigheden zo te ontwerpen dat mensen ze op een veilige, makkelijke en efficiënte manier kunnen gebruiken.

Vormgeving,

de uitstraling die een product heeft moet zowel uitdagend als spannend zijn. Maar moet niet ten kosten gaan aan de eerder genoemde punten.

Design for assembly & disassembly,

zijn twee ontwerpmethodieken waarvan Design for assembly een methodiek is om de “maakbaarheid” van een productontwerp te verbeteren. Design for disassembly ook wel Design for Recycling genoemd staat voor de betreffende oplosrichtingen binnen ecodesign, recycling.

Materiaalkeuze,

het afwegen van verschillende materiaalsoorten rekening houdend met verschillende eigenschappen en toepassingen zoals brandveiligheid, duurzaamheid, sterkte, uitstraling en kosten.

Markthaalbaarheid,

heeft grote invloed op de uiteindelijke productiekosten van een product, tijdens het ontwerpen zal de juiste overwegingen genomen worden welke productietechnieken er gebruikt gaan worden.

Vaardigheden

’SolidWorks’
’AutoCad’
’Photoshop’
’CorelDraw’
’ERP

Stuur ons berichten